Είστε λάτρεις του Ροζέ κρασιού και βρίσκεστε σε αναζήτηση των νέων Ροζέ Labels που θα σας συναρπάσουν ;

Στην Cava Arion, τα βρήκαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν τα νέα αγαπημένα σας (εάν δεν είναι ήδη)!


#1 Rira Pinot Noir: Το απόλυτο γαστρονομικό ροζέ

Το Rira Pinot Noir αποτελεί την απόλυτη επιλογή για τους λάτρεις του Ροζέ Οίνου. Παράγεται στους αμπελώνες Rira στην περιοχή της Αιγιαλείας και ανήκει στους Ξηρούς Ροζέ Οίνους.
Τί το κάνει τόσο ξεχωριστό;
Φυσικά η πλούσια σύνθεσή του!
Κομψά αρώματα εσπεριδοειδών και ανθέων, σε συνδυασμό με την έντονη μυρωδιά κόρας φρεσκοψημένου ψωμιού, αφήνουν στο στόμα μία στρογγυλή αίσθηση, που εξελίσσεται. Πρόκειται για ένα κρασί με δομή και όγκο, που δικαίως του δίνουν τον τίτλο του γαστρονομικού ροζέ κρασιού.
Το Rira Pinot Noir αποτελεί μία αρμονική επιλογή για λιπαρά φαγητά καθώς επίσης και κοκκινόσαρκα ψάρια, γαρίδες, λευκά κρέατα και οστρακοειδή.

#2 Chateau Miraval Rose Magnum: Ένα Ροζέ με Χολιγουντιανό αέρα


To Chateau Miraval Rose έρχεται από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από το ιστορικό Chateau Miraval, που υπάρχει ήδη από το 1252, όπου το διάσημο πρώην ζευγάρι του Hollywood, η Angelina Jolie και ο Brad Pitt, σε συνεργασία με την ευρέως γνωστή οικογένεια οινοπαραγωγών, Perrin, δημιούργησαν τον συγκεκριμένο Ροζέ Οίνο.
Στο Chateau Miraval Rose θα ανακαλύψετε τις διεθνείς, εκλεκτές ποικιλίες Cinsault, Grenache , Rolle και Syrah. Αναφορικά με τα εκλεκτά αρώματα και τη γεύση του, αξίζει να τονίσουμε ότι φέρνει αρώματα από φρέσκα φρούτα και άνθη.
Ανήκει στις Ξηρές ποικιλίες κρασιού. Όμως, η αίσθηση της οξύτητα που δημιουργεί στο στόμα είναι απαλή και δροσιστική ενώ γίνεται αισθητή η ορυκτότητα της ποικιλίας αφήνοντας μία επίγευση που διαρκεί.
To Chateau Miraval Rose αποτελεί το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσει το μενού σας, εάν σε αυτό υπάρχουν έθνικ στοιχεία, Ριζότο, τυριά και αλλαντικά.



#3 Leda 'Truffle Hunter' Blush Rose: Μία νότα Ιταλικής Φινέτσας στο ποτήρι σας

Το Leda 'Truffle Hunter' Blush Rose παράγεται στην περιοχή Piedmont της Ιταλίας και συγκεκριμένα στα κτήματα της γνωστής Ιταλικής οικογένειας οινοπαραγωγών Bosio (Bosio Family Estates srl).
Πρόκειται για έναν ημιαφρώδη οίνο, στον οποίο θα βρείτε τις διεθνείς, εκλεκτές ποικιλίες Brachetto και Moscato.
Το Ροζέ Label Leda 'Truffle Hunter' Blush ανήκει στην κατηγορία των επιδόρπιων και ξεχωρίζει ανάμεσα στα Labels Ροζέ Οίνου της συγκεκριμένης κατηγορίας οίνων, αφού είναι αυθεντικά γλυκό και απαλό, με φρούτα και λουλουδένιες νότες.
Αποτελεί την ιδανική επιλογή απεριτίφ ή στο τέλος του γεύματος, εάν θέλετε να το συνδυάσετε με φρούτα, παλαιωμένα τυριά ή κέικ με φουντούκια.

Στην Cava Arion θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές ροζέ κρασιών που θα σας εντυπωσιάσουν.