Τσικνοπέμπτη: Η απόλυτη γιορτή για τους κρεατοφάγους! Ήδη έχουμε αρχίσει να λιγουρευόμαστε την τσίκνα και τα λαχταριστά ψητά κρέατα στα κάρβουνα, στο φούρνο ή στην ηλεκτρική ψησταριά.
Το κρέας είναι το εύκολο κομμάτι, τι γίνεται όμως με το κρασί; Αν σας δυσκολεύει ο συνδυασμός κρέατος και κρασιού μην ανησυχείτε! Έχουμε διαλέξει για εσάς τα ιδανικά κρασιά για να συνδυάσετε τα ψητά σας την Τσικνοπέμπτη.
Ανάλογα με το κρέας που θα επιλέξετε θα βρείτε παρακάτω τις ιδανικές επιλογές κρασιού.

Συνδυασμοί με Χοιρινό:


Το χοιρινό έχει την τιμητική του εκείνη την ημέρα, στο χοιρινό ταιριάζουν κρασιά και στα τρία χρώματα, οπότε σας προτείνουμε τα ιδανικά για κάθε επιλογή κρέατος.

Για τις πανσετούλες και τα λουκάνικα που έχουν αρκετή περιεκτοκότητα σε λίπος, μπορούμε να πάμε σε γεμάτα κρασιά με υψηλή οξύτητα όπως, το ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ από Κτήμα Άλφα, το ERGO Ροζέ από κτήμα Λαντίδης, και το ALMA Ροζέ από κτήμα Παυλίδης.


Εάν επιλέξετε πιο ελαφριά κομμάτια από το χοιρινό όπως, ψαρονέφρι ή άπαχη μπριζόλα τότε τα ιδανικά κρασιά για να τα συνοδέψετε είναι, ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ λευκός από Οινοποιητική Γαία, το Rira Pinot Noir από Αμπελώνες RIRA και το Γη και Ουρανός από το Οινοποιείο Θυμιοπούλου


Συνδυασμοί με Μοσχάρι:


Στο Μοσχάρι ισχύει ο κανόνας ότι όσο πιο λιπαρό είναι το κρέας τόσο πιο ψηλή οξύτητα πρέπει να έχει το κρασί που θα επιλέξουμε. Ο ιδανικός συνδυασμός για το μοσχάρι είναι το κόκκινο κρασί, όμως εδώ σας προτείνουμε από μια επιλογή που θα καλύψει όλα τα άτομα της παρέας, από κόκκινο κρασί προτείνουμε το ΟΒΗΛΟΣ από κτήμα Βιβλία Χώρα, από λευκό κρασί προτείνουμε το Fume Sauvignon Blanc από κτήμα ΑΛΦΑ και τέλος για Ροζέ κρασί προτείνουμε το IDYLLE από το La Tour Melas.


Συνδυασμοί με Αρνάκι:


Παϊδάκια, η απόλυτη επιλογή για την Τσικνοπέμπτη. Είτε είναι αρνίσια είτε κατσικίσια ΄ή προβατίνας είναι πεντανόστιμα και μπορούμε ήδη να μυρίσουμε την αγαπημένη τσίκνα. Ιδανικές επιλογές για να συνοδεύσετε τα παϊδάκια είναι, η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ερυθρός από το κτήμα RIRA , η Μικρή Κιβωτός Λευκό από το κτήμα Λαντίδη και από Ροζέ το Mati Fortuna από το Οινοποιείο ASTIR X.


Συνδυασμοί με Κοτόπουλο:


Το κοτόπουλο στην σχάρα είναι μια τίμια επιλογή για την Τσικνοπέμπτη που μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους. Ειδικά αν το συνδυάσουμε και με μια σάλτσα λαδολέμονου και μουστάρδας η γεύση απογειώνεται.

Για το κοτόπουλο θα προτιμήσουμε κρασιά πλούσια με μέτρια οξύτητα όπως, το Moi Je Me'n Fous ερυθρό από το Οινοποιείο Monsieur Nicolas, το Monograph Ροζέ από την οινοποιητική Γαία και τέλος το Χρυσόπετρα Λευκό από την Arion Wines.


Συνδυασμοί με Ποικιλίες Κρεατικών:


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι γύρω από το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης θα δοκιμάσουν λίγο από όλα τα είδη κρέατος και φαγητών, οπότε καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένη με κρασιά που ταιριάζουν λίγο πολύ με όλα τα κρέατα και θα συνοδεύσουν τέλεια το γεύμα σας. Μερικά από αυτά είναι το Λήμνια Γη Ροζέ από το Κτήμα Χατζηγεωργίου, το Χρυσόπετρα Ερυθρό από το ARION WINES και το Moi Je Me'n Fous Λευκός από το οινοποιείο Monsieur Nicolas.


Όποιο κρασί και να επιλέξετε να απολαύσετέ την Τσικνοπέμπτη σας ευχόμαστε να περάσετε καλά και να ευχαριστηθείτε όχι μόνο το φαγητό αλλά και τις στιγμές με τους αγαπημένους σας ανθρώπους.