Καθαρά Δευτέρα:

Τι να επιλέξω για την Καθαρά Δευτέρα Ούζο ή Κρασί?


Την Καθαρά Δευτέρα σίγουρα η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι το ούζο καθώς διασφαλίζει την επιτυχία του τραπεζίου αφού συνοδεύει τέλεια τις έντονες γεύσεις των θαλασσινών που
θα βρεθούν στο τραπέζι. Όμως η επιλογή του κατάλληλου κρασιού θα απογειώσει την εμπειρία των καλεσμένων σας και θα πλαισιώσει υπέροχα το τραπέζι. Για τους πιο τολμηρούς και λάτρεις
του κρασιού φυσικά προτείνουμε 6 επιλογές κρασιών που θα συνοδεύσουν υπέροχα το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους!



Ούζο το αγαπημένο - Οι 5 καλύτερες επιλογές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας


1. Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε: Γνήσιο απόσταγμα γλυκάνισου και αρωματικών φυτών, που παράγεται στους 46% Vol. με το μοναδικό νερό του Πλωμαρίου. Φημισμένο και αγνό, έχει ευχάριστο άρωμα, διάφανο χρώμα και απαλή γεύση που χαρίζει στον ουρανίσκο αισθήσεις από ανοιξιάτικη αύρα και ηλιόλουστη θάλασσα.


2. Ούζο Βαρβαγιάννη Αφροδίτη: Το γυάλινο κορμί της θεάς της ομορφιάς φιλοξενεί την απέριττη απαλότητα του διαχρονικού, την πολύχρονη πείρα και το πάθος της οικογένειας Βαρβαγιάννη. Με στόχο την απόλυτη γευστική απόλαυση και την αίσθηση της κλασικής ελληνικής ομορφιάς, γεννήθηκε το 1962 το Ούζο Αφροδίτη.


3. Ούζο Γιαννατσή Ρετρό: Γλυκόπιοτο και ελαφρύ, συνδυάζει μετρημένο άρωμα λισβοριανού γλυκάνισου με πλούσια παλέτα γήινων αρωμάτων και άμυλου. Εχει επίγευση με μακρά διάρκεια και πίνεται κατά προτίμηση με την προσθήκη ή όχι παγωμένου νερού.




4. Ούζο Χατζόπουλος: Είναι αποτέλεσμα πολύωρης απόσταξης της “καρδιάς” του αποστάγματος. Ο αστεροειδής γλυκάνισος, με το έντονο και πικάντικο άρωμα του “δένει” όλο το απόσταγμα. Το γαρύφαλλο, η κανέλλα και το μπαχάρι, είναι μερικά από τα εξαιρετικά συστατικά που επιλέγονται και χρησιμοποιούνται στις ιδανικές αναλογίες που υποδεικνύει η συνταγή μας. Η τελευταία σπουδαία διαδικασία είναι το πολυήμερο “ζευγάρωμα” των συστατικών το οποίο γίνεται στις ανοξείδωτες δεξαμενές. Σε αυτή την διαδικασία το απόσταγμα απελευθερώνει στο έπακρο το πλούσιο άρωμα του.


5. Ούζο Σαμαρά Κόκκινο: Σε χάλκινους άμβυκες 1000 λίτρων ασυνεχούς λειτουργίας σιγοβράζουν αυστηρώς επιλεγμένα υλικά όπως, γλυκάνισος Λισβορίου, κριθάρι, επεξεργασμένο νερό από την περιοχή της Γέρας, αλκοόλη γεωργικής προέλευσης (μελάσα), μαστίχα Χίου, κρεμμύδια και αλάτι για 9,5 ώρες. Παραλαμβάνονται μόνο τα 2/3 της παραγωγής (το 1/3 απορρίπτεται). Στη συνέχεια η «καρδιά» του αποστάγματος 69ο περίπου, αραιώνεται με καθαρό επεξεργασμένο νερό και προστίθεται αγνό μέλι Λήμνου αντί ζάχαρης.



Κρασί για να απογιώσουμε το τραπέζι μας - Οι τοπ 5 επιλογές:


1. Emphasis Ασύρτικο Λευκό: Έχει έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών ανθέων, παράλληλα με τη χαρακτηριστική μεταλλικότητα της ποικιλίας. Τα αρώματα αυτά συνεχίζουν και στο στόμα, το οποίο διακρίνεται για τον όγκο και την έντονη οξύτητα. Έχει επίγευση διαρκείας και συνοδεύει ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, ψάρια, σαλάτες αλλά  ζυμαρικά και ριζότι. Επιδέχεται παλαίωση 4 -5 χρόνια από τον τρύγο.


2. Arion Μαλαγουζιά & Ασύρτικο Λευκό: Χρώμα αχυρόξανθο με αρώματα από λευκόσαρκα φρούτα, από ώριμα ροδάκινα, τροπικά φρούτα και λουλούδια. Τα αρώματα του είναι σε απόλυτη αρμονία με τις νότες ανανά και λεμονιού. Το στόμα του είναι πλούσιο και έχει μακρύ τελείωμα και περίπλοκο.


3. Μικρή Κιβωτός Λευκό: Λαμπρό αχυρόχρωμα με πρασινωπές αποχρώσεις. Αρώματα ώριμων ροδάκινων, τροπικά φρούτα όπως ο ανανάς και νότες λεμονιού. Το στόμα είναι πλούσιο και λείο, με φρουτώδη λεπτή γεύση. Το τελείωμα είναι μακρύ και περίπλοκο, με συνεχή εξέλιξη.




4. Θαλασσίτης Λευκό: Από τη παραδοσιακή λευκή ποικιλία της Σαντορίνης, το Ασύρτικο. Λευκό κρασί με τη χαρακτηριστική οξύτητα των κρασιών του νησιού, πληθωρικό και νευρικό. Αν και λευκό, αν συντηρηθεί σε θερμοκρασία που δε ξεπερνά τους 14ο C, η εξέλιξή του για 2-3 χρόνια παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.


5. Abyss Λευκό: Σύνθετο βαρελάτο Ασύρτικο από αμπελώνες σε υψηλό υψόμετρο στην Αργολίδα! Μία έκφραση του Ασύρτικου που εστιάζει στον πλούτο, την ένταση και την διάρκεια καθώς έχει ωριμάσει σε δρύινα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 8 μήνες. Ένα γαστρονομικό κρασί που έχει την δομή να απογειώσει πολλά λιπαρά και πληθωρικά πιάτα, είτε βασίζονται στο ψάρι είτε στο κρέας.