St. Patrick's day, ή η Γιορτή του Αγίου Πατρικίου, είναι μια πολιτιστική και θρησκευτική εορτή που λαμβάνει χώρα την 17η Μαρτίου, την επέτειο του θανάτου, κατά την παράδοση, του Αγίου Πατρικίου, του σημαντικότερου Προστάτη Αγίου της Ιρλανδίας

Η ημέρα μνημονεύει τον Άγιο Πατρίκιο και αποτελεί αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού σε όλον τον πλανήτη. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν γενικά παρελάσεις και φεστιβάλ και τη χρήση του πράσινου χρώματος ή του τριφυλλιού σε ενδύματα και αξεσουάρ. 

Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να γιορτάζεται η St. Patrick's day και στην Ελλάδα με πολλές εκδηλώσεις και party! 

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην Ιρλανδία και τα προϊόντα της έχουν την τιμητική τους!!! Τι μπορούμε να πιούμε λοιπόν τη St. Patrick's day;;;;

Ιρλανδικές Μπύρες για όλα τα γούστα:

Guinness Draught Stout Κουτί: Αποτελεί την πρώτη stout μπύρα σε πωλήσεις στον κόσμο, η οποία παράγεται στην Ιρλανδία από το 1759. Μία μαύρη μπύρα με λευκό αφρό και γεύση που θυμίζει έντονα καφέ και σοκολάτα.

Rye River Costal India Pale Ale Can: Μία μοντέρνα IPA με γεμάτο σώμα και νότες εσπεριδοειδών, ροζ γκρέιπφρουτ και τροπικών φρούτων.

Murphy's Irish Stout Κουτί: Χρώμα βαθύ καφέ, σχεδόν μαύρο και γεύση σοκολάτας, καφέ, και καβουρδισμένης βύνης. Eυκολόπιοτη, απαλή στον ουρανίσκο και ελαφριά σε αλκοόλ. Η επίγευσή της είναι ξηρή, πράγμα αναμενόμενο άλλωστε, αλλά λιγότερο πικρή σε σχέση με του ίδιου τύπου stout. Ανάλαφρη πικράδα και ξηρότητα δημιουργούν μια επίγευση μακράς διαρκείας.

Rye River Brogue Irish Red Ale: Μια αρωματική κόκκινη ale μπύρα με αρώματα μπισκότου, καραμέλας και κόκκινων φρούτων ισορροπημένα άψογα με έναν πικρό γήινο τόνο.


Ιρλανδικά Whisky για τους λάτρεις της φινέτσας: 

St Patrick's Cask Aged: Χειροποίητο Ιρλανδικό ουίσκι τριπλής απόσταξης, εμφιαλωμένο σε περιορισμένες φιάλες χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές. Έχει ωριμάσει σε βαρέλια bourbon American Oak

Jameson Black Barrel: Μύτη πλούσια και φρουτώδης με νότες τροπικών φρούτων, καρύδας και πυκνό πυρήνα γλυκών δημητριακών. Γεύση πυκνή και γεμάτη στον ουρανίσκο, με έντονη, λιπαρή κρέμα, μαζί με νύξεις από καρύδια. Φινίρισμα μακρύ και πολύ φρουτώδες με νότες κανέλας και μοσχοκάρυδου.